четвер, 25 червня 2020 р.

Славетні жінки України!


Олена Пчілка, Олена Теліга – видатні представниці вітчизняного сподвижництва в ім’я української ідеї (до дня вшанування пам’яті Олени Пчілки (1849–1930) – української письменниці, фольклориста, етнографа, громадської діячки)



29 червня минає 171 років від дня народження Олени Пчілки – української письменниці, етнографа, фольклориста та громадської діячки. В історії кожної національної культури і літератури є імена митців, які достойно представляють свій народ у світовому сузір’ї його духовної спадщини.
Олена Пчілка і Олена Теліга – дві сильних яскравих постаті, славні дочки України, які є невгасимим світочем національної ідеї, громадянська позиція яких є особливо актуальною сьогодні, коли у нелегкій борні ми йдемо до національного самоутвердження.
Не зважаючи на значну хронологічну різницю у життєдіяльності ці дві особливі жінки, видатні представниці вітчизняного жіноцтва, були на диво одноголосі у розумінні активності життєвого подвижництва в ім’я української ідеї. 
Нинішнє посилене зацікавлення творчим і життєвим шляхом Олени Пчілки і Олени Теліги є, безперечно виявом торжества справедливості.



3 коментарі:

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...