вівторок, 12 липня 2016 р.

Усе це — Волинь, моє благовісне Полісся...

ВОЛИНЬ 
Лелеки вгорі, внизу — лепеха й жабуриння,
Ліси і лісочки, озера й озерця дрібні...
Цей клаптик землі — як розкішна бабина скриня,
Не знаєш ніколи, що знайдеш в кутку чи на дні.
Десь пісня столітня ще ойкне крізь регіт модерну,
Десь барва заблисне на вишитім рукаві,
Пригостить узлісся плодами дикого терну,
Джерельце в’юнке заворушиться у траві...
То раптом відкриється зору незнане болітце,
Сотворене Богом із виводком диких качат...
Усе це — Волинь, моє благовісне Полісся,
На ньому і досі Всевишнього райська печать.



Ніна Горик


«Календар знаменних і пам’ятних дат» за роки свого видання став справжньою визитівкою нашого краю, який репрезентує Волинь за її межами. Бути представленим у календарі є престижним, знаковим для діячів культури, шанованих людей певного рейтингу та своєрідною картою життєвого успіху. Без цього видання важко уявити сучасного волинського науковця чи державного службовця. Видання є затребуваним, його охоче дарують і колекціонують.
  

У Календарі подаються матеріали про визначні події історії, громадсько-політичного і культурного життя області, ювілеї уродженців краю та видатних діячів, життя і діяльність, яких пов’язана з Волинню. Щороку, починаючи з 1991 року спільно з Волинським краєзнавчим музеєм, бібліотека видає цей посібник.



Кожен посібник відкривається хронологічним переліком дат року, а саме: «Знаменні та пам’ятні дати Волині».  Про основні події подаються: дата, назва та авторська текстова довідка. Видання буде корисним для культосвітніх працівників, викладачів, студентів, краєзнавців.


Вперше у нашій бібліотеці функція виставка-інсталяція «Бібліофотосушка» про Волинь. "БІБЛІОфотосушка" - формат виставки, що має на меті об’єднати людей, які люблять читати. Фотографії про видатних діячів краю, про пам’ятки архітектури, та пам’ятники Волині доповнюють список літератури про них.  


Наш девіз: 
                  
                   ЧИТАЙ – ФОТОГРАФУЙ – ДІЗНАВАЙСЯ!
                 
                   ПЛЕКАЙ У СЕРЦІ ЛЮБОВ 
                   ДО РІДНОГО КРАЮ!

Немає коментарів:

Дописати коментар

75 років від дня народження А. О. Маренич (1949) – народної артистки України

Талановита волинська співачка Антоніна Олександрівна Маренич народилася 17 березня 1949 року. Любов до музики в маленької Антоніни зароджу...