четвер, 7 травня 2020 р.

10 травня 80 років від початку радіомовлення у Волинській області (1940)

10 травня 1940 року в радійному ефірі вперше прозвучало - «Говорить Луцьк!» Відтоді почалася історія Волинського радіо.

ВАСИЛЬ ВОЛОДИМИРОВИЧ ФЕДЧУК – заслужений журналіст України, екс-директор Волинського радіо, який 45 років свого життя присвятив роботі на радіо.

Василь Володимирович розповідає, що засновником радіомовлення на Волині у далекому 1940 році був уповноважений Українського радіокомітету Володимир Щербатюк. Проте точної дати початку радіо на Волині працівники сфери довгий час не знали й не мали змоги відзначати своє персональне свято. Пошуки документального підтвердження початку радіомовлення на Волині розпочались в кінці вересня 1979 року.

Василь ФЕДЧУК є добрим Другом нашої книгозбірні, поважним читачем!!!
Щиро вітаємо, Вас, з професійним святом! З найкращими побажаннями - ваші краєзнавці💗


ДОВІДКОВО:
Народився і провів свої дитячі та юнацькі роки в гарному мальовничому селі Доросині, що на Волині. Закінчивши Доросинівську середню школу, він деякий час працював у Рожищенській райгазеті літпрацівником. Згодом вступив до Львівського державного університету ім. Івана Франка, після закінчення якого повернувся на Волинь, де став працювати на радіо, пройшовши сходинки від кореспондента до редактора обласного радіомовлення та  директора Волинського радіо. Василь Володимирович - Заслужений журналіст України, лауреат Всеукраїнського телерадіофестивалю «Калинові острови», обласних творчих конкурсів «Професіонал», «Любіть Україну». Він нагороджений почесними знаками Національної Спілки письменників України, членом якої є з 1972 року, Польського радіо.
     Василь Федчук - Людина з великої літери, яка завжди прагне робити людям добро. Його щиро поважають співробітники обласного радіомовлення, всі, хто його знає.http://dorosyni-school.at.ua/index/fedchuk/0-19

ЦІкаві інтерв'ю з Василем Федчуком про Волинське радіо читай 🔽


До 80-річчя радіо в ефірі спецпроєкт Суспільного мовлення - «Слово колегам». Начальник цеху радіомовлення Іван Базилюк та керівник технічної служби Микола Гловацький.



Понад півсотні раритетних радіоприймачів та диктофонів знаходиться у музеї Волинської ОДТРК. Його заснували у 2010 році.

ЯКИм БУЛО РАДІО НА ВОЛИНІ У мИНУЛОМУ СТОЛІТТІ  🔽https://www.volynnews.com/news/rest/iakym_bulo_radio_na_volyni_u_mynulomu_stolitti_foto_video/

1 коментар:

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...