понеділок, 6 березня 2023 р.

«На перехрестях долі»#анонс

 «На перехрестях долі»:

до вшанування пам’яті краєзнавиці, фольклористки

Олександри Кондратович

«Може, й мене беріг і надихав Господь, щоб я вірою й правдою служила Йому, Всеєдиному, та Україні, своїй родині і тій землі, що народила мене та дала сили жити й працювати, показати глибину й неповторність народних звичаїв та обрядів, велич і красу народної пісні» – Олександра Кондратович.

Шановні користувачі, дорогі краяни!

Запрошуємо, Вас, на вечір-спогад відомої волинянки, доньки поліського краю, педагога, фольклористки і етнографки, уродженки села Кримне Камінь-Каширського району Олександри Павлівни Кондратович.

Захід відбудеться 13 березня о 12 год. в актовій залі бібліотеки.

Світлий спомин про Олександру Павлівну назавжди залишиться в серцях рідних, друзів і шанувальників її таланту, а творча спадщина зберігатиметься для майбутніх поколінь.

Книги Олександри Кондратович для спраглих стануть відкриттям справжнього Шляху і скарбом, якого будуть дошукуватись прийдешні покоління. В її книгах зібрано чимало традиційних знань, розкривається позитивна роль Жінки-Матері, проводиться аналіз власних вчинків, краса людських стосунків, усвідомлення вічного і скороминущого. Тут написано все з любов’ю, але без перебільшень.

До участі в заході запрошені відомі волиняни – науковці, краєзнавці, музейники: Алла Дмитренко, Марія Лукашевич, Людмила Мірошниченко-Гусак. 

Приходьте, буде цікаво!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Григорій Васильович Охріменко – відомий український археолог, краєзнавець, дослідник прадавньої історії Волині

  Відомий археолог, краєзнавець, дослідник історії Волині Григорій Васильович Охріменко народився 26 квітня 1950 р. в м. Прилуки Чернігівськ...