середу, 29 грудня 2021 р.

Знаковий подарунок для бібліотеки!

             Сергій Гупало волинянин, який багато років присвятив журналістській праці. Закінчив Літературний інститут імені О.М. Горького. Автор кількох книжок поезій та прози.

Сьогодні ми отримали в подарунок для відділу краєзнавчої роботи добре знаний переклад Сергія Гупало книгу «Малашка» Габріелі Запольської. Щиро вдячні за подаровану книгу.


Запольська Г. Малашка / Габріеля Запольська ; пер. Сергія Гупала. – Луцьк: Волин. обл. друк. – 106 с.

## Ім’я Габріелі Запольської (під цим псевдонімом виступала Марія-Габріеля-Стефанія Корвін-Пйотровська) широко відоме в польськомовному середовищі, її як класика вивчають у школах, про неї часто говорять і пишуть, а твори впродовж багатьох років видають великими тиражами. Однак в українському суспільстві, зокрема на Волині, вона залишається несправедливо забутою, хоча виросла на волинській землі, провела всі свої найславетніші роки на кресових теренах і похована на Личаківському цвинтарі у Львові. З нагоди 160-ої річниці від дня народження письменниці Генеральне консульство РП у Луцьку, усі полонійні товариства та громади Волині, а також місцева школа у с. Прилуцьке (попередньо Ківерці), де зростала Запольська, долучилися до популяризації її творчості, провели низку важливих заходів, присвячених вшануванню великої волинянки. Знаковим у цих ювілейних святкуваннях стало видання українськомовної версії книги Габріелі Запольської «Малашка», переклад якої здійснив журналіст та дослідник її творчого доробку Сергій Гупало.

https://ukrpolnauka.wordpress.com/2018/11/12/%D0%BF%D1%80%D0%BE

Немає коментарів:

Дописати коментар

75 років від дня народження А. О. Маренич (1949) – народної артистки України

Талановита волинська співачка Антоніна Олександрівна Маренич народилася 17 березня 1949 року. Любов до музики в маленької Антоніни зароджу...