вівторок, 28 грудня 2021 р.

Краєзнавча година: «Моє село – окраса України»

          Кожна людина з великою любов’ю і душевним трепетом згадує те місце, де вона народилася, де промайнуло її дитинство з дивосвітом-казкою, з материнською ласкою у затишній батьківській оселі. Те родинне вогнище – маленька Батьківщина кожної людини. То її велике «Я», з якого починається людина, родина, Батьківщина і вся наша велична і неповторна Україна.

Сьогодні у відділі краєзнавчої роботи на заході «Моє село – окраса України» були присутні учні комунального закладу загальної середньої освіти "Заборольський ліцей № 32 Луцької міської ради", слухачі ВО МАН під керівництвом вчительки ліцею Ніни Василівни Василенко.

 






До спілкування з учнями ми готувалися заздалегідь, щоб вони змогли дослідити коріння свого роду та скласти родовідні дерева. Учні досліджували історію рідного села Забороль – свою маленьку Батьківщину, заглянули у минуле і сьогодення рідного краю, зокрема, шукали відомості про солдата Ігора Миколайовича Кушніра, який загинув під час виходу з Іловайського котла та капелана Віталія Антонюка, настоятеля парафії собору Пресвятої Богородиці села Забороль.

Спілкування було напрочуд цікавим та змістовним. Особливо активними у спілкуванні проявили себе Анна Зеленько, Анна Трибощук, Катерина Мохнар, Дмитро Польняк та ін. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...