четвер, 12 серпня 2021 р.

Професіоналізм + креативність = сучасний бібліотекар

 

Чим є бібліотека в ХХІ столітті? Місцем для навчання та розвитку, де проходять тренінги з підвищення кваліфікації або освітні курси? Простором для самореалізації або зустрічі із однодумцями? Чи просто місцем, де можна скористатися безкоштовним інтернетом?

Під тиском змін у сучасному суспільстві, бібліотека перестає бути лише сховищем книг і перетворюється на відкритий для громади простір. У бібліотечній сфері постійно відбуваються зміни.

Тож чудовою нагодою для молодих та ініціативних працівників бібліотек області стала участь у VI школі молодого бібліотекаря «Професіоналізм + креативність = сучасний бібліотекар», де учасники мали змогу підвищити свій професійний рівень та поділитися досвідом роботи. Організатори навчання: управління культури, з питань релігій та національностей облдержадміністрації, Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки та ГО «Волинське обласне відділення УБА».


Завдяки школі я мала змогу взяти участь у таких тренінгах та презентаціях:

·      «Комунікації в онлайні та реальному житті» (спікер Куманська Вікторія – радіоведуча та копірайтерка, а ще щирий друг бібліотеки)

·      «Переговори та комунікація в бібліотечній справі» (спікер Євтушок Антон – віце-президент Федерації дебатів України)

·      «Мистецтво фото-відео зйомки» (спікери Герасимлюк Віталій – викладач режисури Волинського коледжу культури і мистецтв ім. І. Ф. Стравінського та відеоопратор Іван Подоліч).

·      «Адвокаційний проект «Від упередження – до суспільного діалогу: розбудова партнерів задля просування європейських цінностей»» (спікер Литвина Жанна Володимирівна – завідувачка відділу читальних залів Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки)

·      «Молодіжний рух УБА. Ініціативи творчої бібліотечної молоді» (спікер Лисюк Євгенія, провідний методист науково-методичного відділу Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки).

Незабутньою стала зустріч із молодою поетесою Тетяною Регешук, яка вразила усіх своєю творчістю.

Велика подяка Ківерцівській публічній бібліотеці, бібліотекам-філіям сіл Муравище, Озеро та Тростянець Ківерцівської міської ради. Тут учасники мали змогу ознайомитися із роботою колег та побачити хоч і не великі, але з цікавезним досвідом роботи книгозбірні.




Особлива подяка організаторам за професійну організацію та незабутній досвід.

 

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...