неділю, 28 лютого 2021 р.

Леся Українка: високе світло імені та слова

 

В Україні на державному рівні відзначили 150-річчя з дня народження видатної української письменниці та громадської діячки Лесі Українки.

25 лютого 2021 року у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т. Г. Шевченка відбулося мистецьке театралізоване дійство «Під Лесиним небом».

Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки теж долучилася до  відзначення ювілейної дати.

У фойє театру працівниками відділу краєзнавчої роботи,  задля популяризації та вшанування творчості письменниці було представлено книжкову виставку «Леся Українка: високе світло імені та слова».


Родзинкою виставки стали рідкісні видання творів Лесі Українки із фондів книгозбірні, які експонувалися чи не вперше. Найстаріше видання яке було представлене – це український літературний альманах «Нова рада» за 1908 рік, в якому вміщено твори Лесі Українки «Ніобея» та «Вавилоський полон». Присутні мали можливість ознайомитися із такими цінними книгами Лесі Українки: «Твори» (1918), «Збірник» (1946), «Неопубліковані твори» (1947), «Вибрані твори» (1948), «Лірика» (1953), «Камінний господар» (1954), «У пущі» (1957), а також з творами видатної письменниці які вийшли у Нью-Йорку в 1950-х роках.

Знаковими є книги про життєвий і творчий шлях геніальної української письменниці Лесі Українки Марії Кармазіної «Леся Українка. Життя як виклик та Тетяни Панасенко «Леся Українка», які надійшли  за «Програмою поповнення бібліотечних фондів» від Українського інституту книги!





Усі охочі могли переглянути твори Лесі Українки, а також доробок про життєвий та творчий шлях письменниці. 













Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...