четвер, 24 вересня 2020 р.

Пройдімося рідним містом

Довгоочікувана подорож «Пройдімося рідним містом» відбулася!

Екскурсія розпочалася із відділу краєзнавчої роботи, де учасники мали змогу ознайомитися із виданнями присвяченими історії та сьогодення Луцька.

Маршрут проліг до пам’ятника Анні Ярославні, який знаходиться на проспекті Волі, 3. Він був відкритий в рамках VI Міжнародного фестивалю мистецтв “Anne de Kyiv Fest” у Луцьку.  На відкриття приїхав Повноважний Посол Франції в Україні Етьєн де Понсен. До речі, пан’європейський проєкт "Шлях Королеви" передбачає встановлення пам’ятників Анні Київській у ключових містах Європи на її шляху до Франції. На Волині майбутня королева Франції була у Луцьку, Торчині, Володимирі-Волинському та в  Устилузі.


Автори скульптури – головний куратор «Anne de Kyiv Fest» Федір Баландін та скульптор Костя Скритуцький.


Ще однією цікавою зупинкою нашої мандрівки став будинок скульптора Миколи Голованя, неофіційно «Луцький будинок з химерами» — архітектурна пам'ятка сучасності, розташована на території Історико-культурного заповідника «Старий Луцьк» на березі річки Стир. Проєкт будинку розробив волинський архітектор Ростислав Георгійович Метельницький. Збудований та продовжує добудовуватися скульптором Миколою Голованем.





А на завершення присутні мали чудову подорож на катері річкою Стир. Старт відбувся від будинку Миколи Голованя і проліг річкою Стир до села Рованці. За надзвичайно цікаву подорож дякуємо Річковому порту міста Луцька.










 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

75 років від дня народження А. О. Маренич (1949) – народної артистки України

Талановита волинська співачка Антоніна Олександрівна Маренич народилася 17 березня 1949 року. Любов до музики в маленької Антоніни зароджу...