середу, 13 грудня 2017 р.

Зустріч із майбутніми бібліотекарями



12 грудня  у відділі краєзнавчої роботи відбулася зустріч із студентами  ІІ курсу за спеціальностю "Бібліотечна справа" Волинського державного училища культури і мистецтв ім. І. Ф. Стравінського на предмет вивчення і створення бібліографічної бази даних «Краєзнавство» та «Історична Волинь».



Навчання провела завідувач відділу краєзнавчої роботи Алла Понагайба.



Студенти коротко ознайомились із історією створення відділу, його основними завданнями та діяльністю, яка буде сприяти соціально-економічному і культурно-історичному розвитку краю, всебічному вивченню і науковому дослідженню його багатовікового минулого та сьогодення, популяризації місцевих пам’яток природи, матеріальної і духовної культури, а також  виконанню завдань, визначених державною та обласною «Програмами розвитку краєзнавства» з використанням традиційних форм краєзнавчої роботи у поєднанні з новими інформаційними технологіями. Базою краєзнавчої діяльності є краєзнавчі фонди, електронні документи, веб-ресурси. Для більш повного і оперативного задоволення потреб користувачів активізується діяльність з удосконалення електронної бази даних «Краєзнавство», зокрема, здійснення систематизації краєзнавчих документів за «Примірною схемою Зведеного систематичного краєзнавчого каталогу», розробленою ДІБ України. 




Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...