середу, 5 жовтня 2016 р.

Вшанування пам'яті Олени Пчілки у день 86–ої річниці від дня її смерті.



З лютого 1991 року головна бібліотека Волині носить ім'я Олени Пчілки ˜– письменника, вченого, етнографа, матері Лесі Українки. У бібліотеці склалася традиція вшанування Берегині роду Косачів у день її народження (29 червня) і в день її смерті (4 жовтня).
Нинішній день пам'яті бібліотекарі відзначають покладанням квітів до пам'ятника Олені Пчілці та переглядом фільму "Незабутня родина Косачів: "Ольга Косач-Кривинюк: Лелія для України" (автор сценарію і режисер – Марія Андрушко). 
Під час перегляду фільму глядачі доторкнулися до долі Ольги Косач-Кривенюк, яка зуміла зберегти і вивести за кордон архів Лесі Українки, підготувала працю "Леся Українка. Хронологія життя і творчості".
Перед початком прозвучало вступне слово директора бібліотеки Людмили Стасюк. Вірш Лесі Українки "Веснянка", присвяченій коханій сестрі Ользі (Лелії), прочитала Наталія Шпанчук.
Ведуча – Алла Понагайба, завідувач відділу краєзнавчої роботи.






Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...