вівторок, 7 квітня 2015 р.

Майстер-клас з образотворчого мистецтвава Віктора Швеця у Волинській ДОУНБ ім. Олени Пчілки


       У Волинській обласній науковій бібліотеці імені Олени Пчілки  у березні 2014 року було відкрито виставку Віктора Швеця «Живописна Україна». Це вже п’ята персональна виставка молодого луцького художника Віктора Швеця. Митець приурочив її до 200–річчя від дня народження українського поета і художника Тараса Шевченка та 150-річчя відомого живописця-монументаліста, засновника і носія високих традицій національного мистецтва Івана Їжакевича.  На виставці автор презентував понад 50 полотен, написаних у різні роки. Його пейзажі насичені яскравими барвами, що надає їм особливої теплоти та емоційності. 


Він — лауреат багатьох премій, учасник міжнародних пленерів. Роботи Віктора Швеця є у Музеї сучасного мистецтва у Києві, у приватних колекціях України, Росії, Польщі, Македонії, Словаччини, США.





         5 квітня у бібліотеці відбувся майстер-клас
 художника Віктора Швеця на тему “Я живу у Луцьку”.



Майстер-клас відбувся за ініціативою колективу бібліотеки, а також Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.



Він  навчав образотворчому мистецтву юних лучан.






  

Заняття розпочалося майстер-класом — як намалювати Луцький замок.





Для талановитих відвідувачів  цікаву та змістовну екскурсію про історію і сьогодення книгозбірні провела бібліотекар відділу краєзнавчої роботи Наталя Хомяк.


Також до уваги лучан прозвучали вірші про древнє і красиве місто Луцьк у виконанні бібліотекарів Анни Гут та Ольги Найди.



До уваги присутніх на заході було представлено книжкову виставку «Сонячна палітра Віктора Швеця», яку підготувала завідувач відділу краєзнавчої роботи Алла Понагайба.



 






Творче заняття для талановитих діток завершилось автографами художника в подарунок та солодощами.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...