вівторок, 1 лютого 2022 р.

Краєзнавча фіртка# бібліотечні подкасти

 Привабливий образ бібліотеки сьогодні – багатогранний. Бібліотека потрібна людям як джерело інформації, як шлях до душі кожної людини.   Сьогодні важливо не обмежуватися традиційними формами роботи, а шукати нові шляхи популяризації бібліотечних ресурсів.

Своєрідною візитною карткою бібліотеки, за якою оцінюють не тільки якість фонду, а й стиль роботи установи є книжкова виставка. Вона була і лишається однією з основних форм популяризації документів, чільне місце займають виставки краєзнавчого змісту. Кожна виставка вирішує своє конкретне питання і має конкретне читацьке призначення. Нині бібліотечна практика збагатилася новими видами виставок, серед яких: виставки-діалоги, виставки-конкурси, віртуальні виставки.

Ми пропонуємо до вашої уваги новинку в організації книжкової виставки з елементами подкасту.

Останнім часом слово "подкаст" лунає дедалі частіше.   Мало не на кожному веб-ресурсі тепер можна зустріти сторінки з аудіо файлами. Зазвичай ведучі та гості просто обговорюють у подкастах заздалегідь визначені теми та питання. Але є й дещо складніші формати — у них переважно розповідаються історії. Слухачі власноруч обирають цікаві для себе жанр, формат та тему аудіо. А ще вони можуть слухати запис тоді, коли їм зручно, поставити його на паузу.

Бажання оживити книжкову виставку, донести максимум інформації до користувача спровокувало організацію книжкової виставки в новому форматі –«Краєзнавча фіртка# бібліотечні подкасти».

Тут ви зможете прослухати розмову з відомими митцями, письменниками, блогерами, які є авторами представлених на книжковій виставці книг і, які розкажуть вам свою улюблену літературну історію.

Для України явище подкастингу вже не зовсім нове, але й поширеним його називати ще рано. Проте воно однозначно набирає обертів. Тому що, подкасти — це насамперед про зручність. Тому ми пропонуємо Вам, шановні користувачі відділу краєзнавчої роботи співпрацю у новому форматі.

Спробуйте послухати — вам має сподобатися!

*** 

09. 02. 2022

Продовжуємо цикл бібліотечних подкастів «Краєзнавча фіртка». Гість нашої зустрічі – доктор філософії в галузі історії, краєзнавець. Дослідник історії Прибужжя і зрештою дослідник історії міста Нововолинськ, автор дисертації «Вугільна промисловість у Волинській області в другій половині 40-х – на початку 90-х років ХХ століття» Велінець Юрій Іванович.


https://www.youtube.com/watch?v=bj8GAfz2RGE

02. 02. 2022

 «Визволення Луцька: героїчні дні 1944-го!» – це перший випуск із серії подкастів про визначні події та видатних діячів Волині.

78 років тому наше рідне місто було звільнене від фашистських загарбників. Цей безсмертний подвиг здійснили під час Рівненсько-Луцької наступальної операції. У визволенні брало участь з’єднання 1-го кавалерійського корпусу під командуванням генерал-лейтенанта В. Баранова та 2-га гвардійська кавалерійська дивізія генерал-майора Х.Мамсурова, котрі просувались у напрямку Теремно – Підгайці. Також, 7-ма гвардійська кавалерійська дивізія полковника І. Васильєва вела наступ на місто з півночі. 2 лютого 1944 року місто Луцьк було звільнене від німецько-фашистських загарбників.

02.02.2022 Про Луцьк у роки Другої світової війни розповідає завідувач науково-експозиційного відділу новітньої історії Волині Волинського краєзнавчого музею, кандидат історичних наук Богдан Миколайович Зек.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...