суботу, 1 вересня 2018 р.

Волинь - моя маленька батьківщина!

1 вересня у відділі краєзнавчої роботи відбулася тематична година "Волинь - моя маленька батьківщина", приурочена до Дня знань!

        Волинь – давня українська земля, розташована в центрі Європи. Звідси беруть свій початок ріки Балтійського та Чорного морів, безпосередньо сполучаючи водними шляхами цивілізації Півдня, Півночі, Заходу та Сходу. Через Західну Волинь і Подніпров’я проходили найважливіші торговельні шляхи Європи. Це зумовило особливості політичного, економічного, культурного та релігійного життя волинського регіону. Вона завжди була краєм міст і містечок, у давні часи – градів. Іноді ці містечка набували незвичайного економічного піднесення, розбудови й ваги у суспільному житті, а потім занепадали і ставали селами. Тому нині в будь-якому куточку Волині на фоні мальовничої природи можна побачити вражаючі архітектурні пам’ятки: церкви і костели, палаци та замки або їх руїни. Вони надають краю особливої краси й загадковості.
         На заході були присутні учні місцевого шахового клубу, разом із тренером Калініченко Олександром Івановичем.







Чим цікава Волинь розповіла провідний бібліотекар відділу краєзнавчої роботи Наталя Пилипюк, яка підготувала також пізнавальний слайдопоказ.


















                 Найкраща реклама Волині – купюра номіналом в 200 гривень. На лицьовій стороні банкноти зображена Леся Українка, яка кілька місяців проживала у обласному центрі - місті Луцьку, а на зворотній - В’їзна вежа Луцького замку.
· Візитівка Волині - Луцький замок у Інтернет-голосуванні посів перше місце у Всеукраїнському конкурсі “Сім чудес України: замки, палаци, фортеці”.
·  Волинська область межує відразу з двома державами - Польщею та Білоруссю.
· На території Волинської області знаходиться одне з найбільших озер України  - озеро Світязь.
·   Місто Ковель являється одним з найбільших вузлових залізничних станцій України.
Волинська область посідає 20 місце за площею та 22 місце за чисельністю населення серед всіх областей України. 



Про книжкову виставку з однойменною назвою "Волинь - моя маленька батьківщина" розповіла завідувач відділу краєзнавчої роботи Алла Понагайба та привітала учнів із Днем знань.

Проведено захоплюючу тематичну годину, на якій учні коротко ознайомилися з історією Волині, цікавою розповіддю про природу, пам'ятки архітектури та неймовірно цікаві факти про Волинську область.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...