середу, 1 листопада 2017 р.

"Місто різних – місто рівних"



Чергова пішохідна екскурсія відбулася за маршрутом: Волинська ДОУНБ імені Олени Пчілки – Музей Лесі Українки СНУ імені Лесі Українки – погруддя Лесі Українки поблизу корпусу № 1 університету в рамках проекту громади Луцька «Місто різних – місто рівних».
Розпочалася подорож із відділу краєзнавчої роботи, де було представлено книжкову виставку «Леся Українка: високе світло імені та слова», яку представила завідувач відділу краєзнавчої роботи Алла Понагайба.
Подальша подорож – це екскурсія до Музею Лесі Українки. Дорогою до музею з цікавістю дізналися про історію вулиць Будівельників та Юхима Ярощука, з історії меморіальної дошки, присвяченої Сергію Тимошенку.
Відкриттям для подорожуючих було те, що дана територія – це колишнє село Волиця Підлуцька.


В очікуванні цікавої та захоплюючої екскурсії попрямували до Музею Лесі Українки. З теплою і щирою усмішкою на вустах нас зустріла керівник музею Тетяна Ярославівна Данилюк-Терещук. ЇЇ розповідь, як науковця і дослідника життя і творчості Лесі Українки, Берегині музею – була змістовною, цікавою та вражаючою у знаннях і фактах про іскрометну зірку нашого краю.
Відвідувачі в захопленні переглянули оновлені експозиції представлені за  розділами:
І. «Працівники на ниві українства»: історія роду Драгоманових-Косачів.
ІІ. «Надія – їй же першу пісню я співала»: Леся Українка та родина Косачів у Луцьку.
ІІІ. Волинські дороги Косачів.
IV. Леся Українка та її доба.
V. «Пісні коханого волинського краю»: український фольклор у записах і дослідженнях Лесі Українки, Олени Пчілки, Ольги Косач-Кривинюк, Климента Квітки.
VІ. Дивоцвіт «Лісової пісні».
VІІ. Наука про Лесю Українку: становлення, розвиток, перспективи.
VІІІ. Рідні «по крові і духові»: історія та трагедія родини Косачів.


















 Велика вдячність, Вам шановна Тетяно Ярославівно, за екскурсію та цінний подарунок для бібліотеки – книги, які стануть в нагоді дослідникам життя і творчості Лесі Українки, нашим дорогим користувачам!



Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...