четвер, 7 вересня 2017 р.

Вітаємо ювілярку


Щиро вітаємо Ніну Петрівну Горик із Днем народження!
Бажаємо Вам міцного здоровя, нових здобутків на творчій ниві, щоб досягнення цілей відкривало нові горизонти та щоб всі несподіванки були на краще.
Ніна Петрівна Горик ародилася в селі Забужжя Любомльського ра­йону 7 вересня 1957 року. Після закінчення місцевої десятирічки навчалася на філологічному факультеті Луцького педагогічного інституту імені Лесі Українки, отримала диплом з відзнакою. По за­кінченню учителювала в селищі Головне Любомль­ського району. Переїхавши до Ковеля, продовжила педагогічну діяльність у міських школах № 7, № 11, поєднувала вчителювання з літературною творчіс­тю. У 1986–1995 роках працювала в Ковельському машинобудівному технікумі, відтак одинадцять років викладала рідну словесність у Ковельській за­гальноосвітній школі № 1. Лауреат Всеукраїнського конкурсу “Вчитель року” (1998), нагороджена об­ласною освітянською премією імені Лесі Українки (2001). Делегат II з’їзду працівників освіти України, автор багатьох методичних публікацій у фаховому журналі “Дивослово” та посібників для вчителів-словесників, заслужений учитель України (2006).
Школяркою відвідувала районну літстудію “Хвилі Світязя”, а студенткою – обласну літера­турну студію “Лесин кадуб”, друкувала поезії в обласній та всеукраїнській періодиці. Була органі­затором багатьох літературних зустрічей і свят у Лесиному краю.
У березні 2006 року очолила Волинську облас­ну організацію Національної спілки письменників України. Поєднує літературну працю з викладаць­кою діяльністю в Луцькому педагогічному коледжі.
Поетеса, автор книжок для дітей. Член НСПУ з 1995 року.
Ніна Горик // Письменники Волин і: довід. Волин. обл. орг. Нац. спілки письм. України. – Луцьк, 2010. – С. 14–15.

ТВОРИ
Горик Н. Волинь моя, воле... : поезії / Н. Горик // Айстри. – Київ : Радянський письменник, 1990. – С. 97–115.
Горик Н. Територія слова : поезії / Н. Горик. – Луцьк : Надстир’я, 1993. – 96 с.
Горик Н. Погожою дниною над Україною : вірші для до­шкільного та молодшого шкільного віку / Н. Горик. – Київ : Ве­селка, 1997. – 14 с.
Горик Н. Тематичні розробки уроків з української літера­тури (10 клас) : посібник для вчителя / Н. Горик. – Київ : Освіта, 2002. – 353 с.
Горик Н. Повернення Мавки : поезії / Н. Горик. – Луцьк : Надстир’я, 2004. – 98 с.
Горик Н. Тематичні розробки уроків з української літера­тури. 9 клас : посібник для вчителя / Н. Горик. – Луцьк : Во­линська книга, 2007. – 268 с.
Горик Н. На ниточці родоводу : вірші для дошкільнят та ді­тей молодшого шкільного віку / Н. Горик. – Луцьк : Волинська книга, 2007 – 28 с.
Горик Н. Вересень: поезії / Н. Горик. – Луцьк : Терен, 2007. – 172 с.
Горик Н. Господарочка : поетична замальовка для дошкіль­нят та дітей молодшого шкільного віку / Н. Горик. – Луцьк : Волинська книга, 2008. – 12 с.
Горик Н. Українська література. 9 клас : посібник для вчи­теля / Н. Горик. – Київ : Генеза, 2010. – 248 с.
Горик Н. Як у картоплі народились картоплята : казка / Н. Горик. – Луцьк : Волин. обл. друк., 2013. – 16 с. 

У відділі краєзнавчої роботи Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки представлено виставку "Рідне словечко, тендітне, неначе пелюстка...", на якій представлені твори талановитої письменниці та видання про життєвий і творчий шлях Ніни Петрівни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...