середу, 4 травня 2016 р.

     У рамках обласної програми розвитку краєзнавства відділ краєзнавчої роботи Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки спільно з Волинським краєзнавчим музеєм реалізує проект «Пройдімося рідним містом!»
Екскурсія відбулася за маршрутом: комплекс споруд монастиря та костелу бернардинів, кафедральний Святотроїцький собор, церква Воздвиження Чесного Хреста та Церква Святої Покрови. На завершення екскурсії присутні побували у музеї Луцького Хрестовоздвиженського братства.
Впродовж екскурсії були представлені книги про місто Луцьк, зокрема, про памятки архітектури та культури. Подорож супроводжувалася короткими історичними розповідями про  цікаві, маловідомі факти з історії цих споруд.




Музей історії Луцького братства — єдниний музей в Україні привсячений окремій братській оргнізації. Його відкриття відбулось на свято Воздвиження Чесного Хреста 27 вересня 2011 року. Експозиція музею розміщена у приміщенні колишнього братського Хрестовоздвиженського монастиря. Спільними зусиллями його зорганізували: сучасний правонаступник історичного братства — Волинське крайове братство св. ап. Андрія Первозванного і Волинський краєзнавчий музей
Дякуємо за цікаву екскурсію співробітнику музею Андрію Боярчуку!









До нових цікавих зустрічей!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Григорій Васильович Охріменко – відомий український археолог, краєзнавець, дослідник прадавньої історії Волині

  Відомий археолог, краєзнавець, дослідник історії Волині Григорій Васильович Охріменко народився 26 квітня 1950 р. в м. Прилуки Чернігівськ...