середу, 16 березня 2016 р.

Олександри Кондратович: з любов’ю до рідного Полісся

    15 березня у Волинському краєзнавчому музеї відбувся творчий вечір „З любов’ю до рідного Полісся” з нагоди 80-річчя Олександри Кондратович, українського етнолога, педагога, краєзнавця.
На заході була представлена книжкова виставка "Олександра Кондратович: крізь терни життя" – книги автора, публікації у збірниках, альманахах та періодичних виданнях. 









Науково-допоміжне видання посібника «Олександра Кондратович: крізь терни життя» представляє друкований доробок етнографа, фольклориста, краєзнавця Олександри Павлівни Кондратович, відображає публікації про її життя та діяльність. Варто відзначити, що до посібника включені також публікації творів Олександри Кондратович під псевдонімом Л. Полісянка та Н. Діброва, коли вона працювала сількором газети «Радянське Полісся».
Покажчик вміщує 339 публікацій. Це – описи книг, брошур, статей із збірників, журналів, газет. У ньому відображені матеріали з   1962 року по 2015 рік, відбір яких завершено 30 вересня 2015 року.
Покажчик відкривається короткою біографією Олександри Кондратович.  Про вагомий внесок у дослідження фольклорної та етнографічної спадщини Волині йдеться у вступній статті Алли Дмитренко «Життєвий набуток Олександри Кондратович».
Упорядник видання – завідувач відділу краєзнавчої роботи Алла Понагайба.



 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...