четвер, 2 жовтня 2014 р.

Презентація репринтного видання поеми Олени Пчілки «Козачка Олена»



2 жовтня 2014 року з нагоди 84-х роковин від дня смерті Олени Пчілки у відділі краєзнавчої роботи спільно з краєзнавчим музеєм відбулась презентація репринтного відтворення видання поеми Олени Пчілки «Козачка Олена». Поема з’явилася з-під пера письменниці восени 1883 року в Колодяжному. Єдиний раз була виданою у 1884 році, в альманасі «Рада». 


На презентації виступив начальник управління культури Волинської облдержадміністрації Валерій Юхимович Дмитрук, який зауважив, що видання поеми "Козачка Олена" особливо вчасне і важливе.

Про незвичну історію видання розповіла дослідниця життєвого шляху Олени Пчілки Любов Мержвинська, яка є автором передмови  до поеми «Козачка Олена». 


На презентації був присутній також автор ідеї перевидання, заслужений працівник культури України, директор Волинського краєзнавчого музею Анатолій Силюк. 
 
Виступала також Світлана Політило – директор видавництва «Надстир’я», де готувалось до друку дане видання.   

Було представлено ілюстрації, виконані Валентиною Михальською, художницею із села Хворостів Любомльського району.  
























Ведуча заходу – директор Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки, заслужений працівник культури України Людмила Антонівна Стасюк. 

Уривки з поеми читали працівники відділу краєзнавчої роботи Наталія Хомяк і Наталія Пилипюк. 



Твір актуальний і в наші дні, коли з новою силою постала на повен зріст проблема незалежної України, проблема цілісності держави. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...