середу, 13 лютого 2013 р.

Презентація "Календаря знаменних та пам'ятних дат Волині"


12 лютого 2013 року відбулася презентація

            «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2013 рік»


Презентація присвячена 22-річчю з часу видання першого покажчика «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині».  Краєзнавство давно вже  набуло великої популярності, оскільки дозволяє людям більш глибоко пізнати свою Батьківщину, її історичний спадок, здобутки народу, відкривати на своїй землі скарбниці та чудеса світового рівня. Розвиток краєзнавства, безумовно, впливає на процеси державотворення та національного відродження, викликає у людей почуття причетності до подій минулого та сьогодення. Важливе місце в структурі державного краєзнавства посідають музеї, архіви та бібліотеки.  Краєзнавство стало невід‘ємною складовою діяльності Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки та Волинського краєзнавчого музею.
Щороку, починаючи з 1991 року спільно з Волинським краєзнавчим музеєм, бібліотека видає цей бібліографічний посібник. Нині ми маємо ще одне свято, свято появи «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2013 рік». Це свято – не стільки привід для урочистостей, скільки час для ґрунтовного аналізу та підведення підсумків багаторічної діяльності фахівців Волинського краєзнавчого музею та Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки.  
У презентації взяли участь і виступили:
Людмила Стасюк – директор Волинської державної обласної універсальної бібліотеки імені Олени Пчілки, Анатолій Силюк – директор Волинського краєзнавчого музею,  Микола Мартинюк – директор видавництва ПВД «Твердиня», Євгенія Ковальчук – заступник директора з наукової роботи Волинського краєзнавчого музею, Зінаїда Пахолок – доцент Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки.

 Презентацію провели завідувач відділу краєзнавчої роботи – Алла Понагайба та головний бібліотекар відділу краєзнавчої роботи – Оксана Рибачук.

Була представлена виставка «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині – важливе джерело волинезнавства».












1 коментар:

  1. Дякую за гарну презентацію! Багато дізналася цікаво, обов'язково завітаю до вашого відділу ще рвз!

    ВідповістиВидалити

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...