четвер, 7 лютого 2019 р.

«Лицарство духу і драми життя елітних родин Волині: незабутня родина Тимошенків»

Починаючи із 2017 року у відділі краєзнавчої роботи проводиться цикл заходів «Лицарство духу і драми життя елітних родин Волині». 
7 лютого 2019 року було проведено черговий захід, присвячений незабутній родині Тимошенків, на чиїй долі позначилися складні державотворчі процеси, розділивши її державними кордонами. 



Розповідали про трьох талановитих,  відомих на весь світ синів Тимошенків. Сергій – середній із братів – архітектор, інженер, автор понад 400 проектів будов і архітектурних комплексів у різних країнах світу, лідер Волинського українського об’єднання, депутат Польського Сейму, тісно пов’язав своє життя із Волинню та Луцьком зокрема.
У лютому 2016 року в місті Луцьку, по вулиці Ярощука було відкрито меморіальну дошку з нагоди 135-річчя від дня народження видатного архітектора. Дошку розмістили на будинку, збудованому за власним проектом Сергія Тимошенка, в якому він проживав упродовж 1934–1939 років.
Долучився до нашого заходу професор кафедри нової та новітньої історії України СНУ ім. Лесі Українки, кандидат історичних наук Микола Кучерепа, який зупинився на діяльності Сергія Тимошенка у Волинському українському об’єднанні.


Ведучі заходу – провідні бібліотекарі відділу краєзнавчої роботи Пилипюк Наталія та Хомяк Наталія.


Уривки із роману Івана Корсака про родину Тимошенків "Борозна у чужому полі" читала провідний бібліотекар  відділу краєзнавчої роботи Ціхоцька Юлія.


Підвела підсумки вечора директор нашої книгозбірні, заслужений працівник культури України Людмила Антонівна Стасюк.


Ми щиро вдячні за  підтримку нашій аудиторії – студентам Луцького педагогічного коледжу на чолі з викладачем – Кравцем Анатолієм Івановичем, а також всім присутнім.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...