вівторок, 19 лютого 2019 р.

Шановні добродії!

Маємо нагоду повідомити Вам, приємну новину, щодо поповнення фонду відділу краєзнавчої роботи новими науково-популярними виданнями!

Цінний подарунок для нашої книгозбірні ми отримали від відомого рівненського краєзнавця й журналіста Чеслава Хитрого!


Книга «Нащадки з Чехії біля могил своїх рідних», яка побачила світ у 2018 році в Рівному, обсягом 247 сторінок стане в нагоді краєзнавцям та дослідникам Великої Волині.


Також Чеслав Хитрий подарував матеріали Міжнародної наукової історико-краєзнавчої конференції, присвяченої 150-річчю переселення чехів на Волинь, 100-річчю утворення Чехословаччини та 75-річчю Малинської трагедії «Чехи на теренах Волині», яка відбулася у місті Дубно в 2018 році.



Чеслав Хитрий народився у післявоєнному Рівному і все своє життя присвятив дослідженню історії історичної Волині, зокрема тих сторінок, що є спільним історичним минулим українського, польського  і чеського народів.

Щиро вдячні Вам за те, що Ви не шкодували сил і часу й завжди спрямовували свій талант на досягнення успіху у краєзнавчих дослідженнях краю, щиро дякуємо за подаровані видання та радіємо налагодженню й подальшому підтриманню добрих партнерських стосунків волинян і рівненчан.


 Дякуємо!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...