вівторок, 2 жовтня 2018 р.

"Експедиція" слухачів Волинського відділення Малої академії наук


1 жовтня до нас завітали слухачі секції історії України та історичного краєзнавства Волинського відділення Малої академії наук на ознайомчу екскурсію про діяльність відділу краєзнавчої роботи та бібліотеки зокрема.

Їх супроводжував кандидат історичних наук, провідний науковий співробітник Волинського краєзнавчого музею Богдан Миколайович Зек.





Ми радо зустріли майбутніх науковців, адже обласна універсальна наукова бібліотека ім. Олени Пчілки – найбільший храм книги Волині. Книга – це цілий світ. Книга зберігає та розповсюджує увесь досвід, всі знання народів. Книга – могутній та найбільш універсальний засіб спілкування людей, народів, поколінь. 























Задумливим і лагідним поглядом зустрічає всіх наша патронеса – Олена Пчілка – українська письменниця, громадська діячка, берегиня славетної української родини, в якій народилась і виросла геніальна поетеса Леся Українка. ЇЇ ім’я присвоєно бібліотеці в 1991 році, що є почесним і відповідальним. На території бібліотеки Ви також бачили пам'ятник-погруддя Олені Пчілці, який перший на теренах нашої держави пошановує видатну українську діячку. 

 У відділі краєзнавчої роботи зосереджена інформація з усіх аспектів життєдіяльності Волинської області – з історії, економіки, освіти, етнографії, фольклору, культури, мистецтва, літератури, відомості про відомих людей краю. Фонд відділу має подвійну функцію: надає краєзнавчу інформацію та знайомить з усією друкованою продукцією, що виходить на території області, це так званий фонд місцевих видань. Цінності фонду надають і різні видання та стародруки, що зберігаються в депозитарії. Та найглибше почерпнути інформацію краєзнавчого характеру допоможе зведений краєзнавчий каталог, що містить відомості про край на основі усіх опрацьованих джерел (книг, журналів, газет) в межах області, України. Наявний ресурс дозволяє обслуговувати різноманітні категорії читачів – студентів, працівників народного господарства, науковців, краєзнавців, всіх кому не байдужа історія рідного краю. Географія запитів теж широка.



Чекаємо зустрічей з новими користувачами!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...