середу, 22 березня 2023 р.

«Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2023 рік»

 Дорогі краяни!

Сьогодні відбулася презентація краєзнавчого бібліографічного посібника  «Календар знаменних і пам’ятних дат Волині на 2023 рік».

«Календар знаменних і пам’ятних дат…» – це одне з найпоширеніших видань на сьогодні. Цей покажчик сприяє популяризації документів з актуальних питань життя Волині, економічного стану області, освіти, літератури, культури, а також допомагатиме в виховній діяльності і буде корисним громадським організаціям. Поєднання в одному виданні фактографічної і бібліографічної інформації, різноманітність змісту, цікавість і пізнавальність роблять «Календар» цінним краєзнавчим джерелом. Він подає відомості про діяння минулих поколінь, популяризує нові імена славетних земляків, висвітлює їх внесок у скарбницю світової науки, культури, що є основою для формування історичної пам’яті і любові до рідного краю.

Завдяки розумінню з боку керівництва управління культури, з питань релігій та національностей Волинської облдержадміністрації, яке з року в рік здійснює фінансування даного важливого видання – побачило світ.

    На заході прозвучав виступ начальника управління культури з питань релігій та національностей Волинської обласної державної адміністрації Валерія Дмитрука!

 Відповідальні за випуск «Календаря знаменних і пам’ятних дат Волині на 2023 рік» – Оксана Важатко, директорка Волинського краєзнавчого музею та

Наталія Граніч, директорка Волинської ДОУНБ імені Олени Пчілки.

 «Календар знаменних і пам’ятних дат…» за роки свого видання став справжньою візитівкою нашого краю, який презентує Волинь за її межами. Бути представленим у календарі насьогодні є престижно. Без цього видання важко уявити сучасного волинського краєзнавця. Видання користується великою популярністю, його навіть колекціонують.




Про роботу над «Календарем…» фахівців Волинського краєзнавчого музею розповіла його вчений секретар, доцент кафедри документознавства і музейної справи Волинського національного університету імені Лесі Українки, кандидатка історичних наук Євгенія Ковальчук!


Хотілось би відмітити і важливість довідок про художників нашого краю, над якими працюють співробітники Художнього музею, відділу Волинського краєзнавчого музею,  про що розповіла  Зоя Навроцька, завідувачка Художнього музею, відділу Волинського краєзнавчого музею, заслужений працівник культури України.

Варто відзначити, про поширення та роль краєзнавчої освіти у волинській області, зокрема серед вчителів. Вони продовжують свою працю на ниві дослідження і вивчення рідного краю та поширюють знання серед молодого покоління. До слова долучилася Галина Романчук, Почесний краєзнавець України!

Отож, шановні краяни, йдемо до нових досягнень і нових зустрічей!




  • Щиро вдячні за співпрацю Олександру Дем'янюку, заступнику директора з науково-педагогічної діяльності ВІППО, доктору історичних наук, професору. 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...