понеділок, 27 липня 2020 р.

Сузір’я величних імен#Олика і Радзивілли


Краєзнавча волиніана поповнилась цінним виданням!

Шанувальники історії волинського краю (і не тільки) можуть ознайомитись у відділі краєзнавчої роботи із історичними нарисами відомого на теренах Волині поета, прозаїка, перекладача, журналіста Сергія Гупала.



Нещодавно автор особисто подарував книгу «Олика і Радзивілли» з дарчим написом «Дорогим читачам краєзнавчого відділу, шанувальникам історії рідного краю від автора цієї книжки. 18 липня 2020 року».


Гупало С. Олика і Радзивілли : нариси / С. Гупало. – Київ : Укр. пріоритет, 2020. – 168 с.

До книжки увійшли історичні нариси про минуле відомого містечка Олика, його власників  князів Радзивіллів. Підгрунтям для висновків та узагальнень автору слугували насамперед архівні документи. Заслужено вписані в олицький контекст також літератори Ксаверій Прушинський і Степан Радіон, мимоволі дотичний Андрій Кокотюха.

Отож, зроблено відчутний крок до відродження древнього містечка Олика, яка пишалася своєю величчю колись і повертає її сьогодні!

Довідково➤
Сергій Гупало –
волинянин; багато років присвятив журналістській праці. Закінчив Літературний інститут імені О.М. Горького(поетичний семінар Володимира Кострова). Автор кількох книжок поезій та прози.

Щиро вдячні за подарунок! Бажаємо автору нових творчих знахідок!



1 коментар:

  1. Виміняв ніч на нову книгу Сергія Лукича. Варто. Нових досліджень Вам!

    ВідповістиВидалити

75 років від дня народження А. О. Маренич (1949) – народної артистки України

Талановита волинська співачка Антоніна Олександрівна Маренич народилася 17 березня 1949 року. Любов до музики в маленької Антоніни зароджу...