середу, 15 травня 2019 р.

Art-зустріч «Вишиванка – оберіг щасливої долі!»


Art-зустріч із талановитою майстринею сучасної вишивки Тетяною Петрівною Ведмедюк відбулася 15 травня 2019 року, напередодні Дня вишиванки, у стінах нашої книгозбірні. 



З 2011 року вона зацікавилася вишивкою і є знаною на Волині вишивальницею. Волинь – це територіальна й етнічна частка України, котра від самого світання етнонаціональної свідомості, забезпечувала і гарантувала Україні постійне місце в земному просторі і самобутній шлях. Народне мистецтво Полісся, зокрема Волині, багате і водночас просте.



Традиційною технікою на Волині залишається вишивка «хрестиком», яка, як переконані поліщуки, є не лише оздобою, а й оберегом від зла і лихого ока. Формуючи різноманітні рослинні, геометричні візерунки, вишивальниці створювали образи, закодовуючи в них весь навколишній світ.





          До уваги відвідувачів Тетяна Ведмедюк  запропонувала роботи із серії «Домашні прикраси». Колекція створена задля популяризації старовинних схем вишивки у сучасній обробці. Нитка за ниточкою вона уміло і з любов’ю малює візерунки на рушниках, сорочках, накидках і картинах.


               Art-зустріч відвідали студенти Волинського технікуму НУХТ.






На заході були продемонстровані сукні за мотивами вишивок, зібраними Оленою Пчілкою та Ольгою Косач-Кривинюк.
















Ведуча заходу-презентації – завідувач відділу краєзнавчої роботи  Алла Понагайба.

З вітальним словом виступила директор нашої бібліотеки Людмила Стасюк.


Дякуємо усім присутнім за увагу та підтримку! До нових креативних зустрічей!




Немає коментарів:

Дописати коментар

75 років від дня народження А. О. Маренич (1949) – народної артистки України

Талановита волинська співачка Антоніна Олександрівна Маренич народилася 17 березня 1949 року. Любов до музики в маленької Антоніни зароджу...