вівторок, 9 грудня 2014 р.

Юхим Ярощук: керівник і людина

      3 грудня у Волинському краєзнавчому музеї відбулась презентація книги Андрія Бондарчука «Юхим Ярощук: людина, громадянин, державний діяч». 



      У конференц-залі музею було розгорнуто фотодокументальну виставку, на якій представлені документи, нагороди, фото Юхима Ярощука.  



     Окрім того, працівниками відділу краєзнавчої роботи Волинської ДОУНБ ім. Олени Пчілки було представлено книжкову виставку "Юхим Ярощук: керівник і людина".



       Вона присвячена Юхиму Арсентійовичу Ярощуку – державному і громадському діячу, який був незмінним головою Волинського облвиконкому 1956–1972 рр., депутатом Верховної Ради УРСР.

         Коротким було життя цієї неординарної особистості, талановитого керівника і організатора, щирої людини, вірного сина Волинської землі. Його не стало в розквіті сил, у зеніті життя, коли йому не виповнилося навіть 50 років. Юхим Арсентійович, не перебільшуючи, був керівником особливого типу. У нього чудово поєднувались якості керівника високого рангу, організатора з високими моральними цінностями: інтелектом, етикою спілкування, тактом, повагою до людини, глибоким знанням життя народу. 
       Не менш шанований земляк Андрій Бондарчук, народний депутат України першого скликання, письменник, краєзнавець написав об'єктивну книгу про Юхима Ярощука, якого знав, з ким спілкувався. 



"Про свого земляка, навіть сусіда, добре слово я можу говорити зі спокійною совістю, оскільки знаю, в яких умовах він ріс, формувався..."

"Збираючи матеріали для майбутньої книги про Юхима Ярощука, говорив із багатьма людьми, з якими він працював, які знали його, бачили у різних ситуаціях..."

       Шануймо, вивчаймо історію свого краю, своєї України, її кращих людей. Правда історії - та підвалина, на якій стоїть кожна процвітаюча країна!




Немає коментарів:

Дописати коментар

Народному артисту України Василю Чепелюку – 70!

  Народився співак Василь Чепелюк 14 квітня 1954 р. у поліському селі Холоневичі тоді Ківерцівського району. За новим адміністративно- терит...