вівторок, 19 лютого 2013 р.

Два крила Валентини Штинько: журналістика і поезія

23 лютого 2013 року святкує ювілей 

українська поетеса, журналістка, 

член НСПУ -  

Валентина Штинько



"Отож, маємо згадку поезії і маємо нерозгадану Валентину Штинько. Чи ж є такий варіант, аби братися за розкриття  цієї подвійної таємниці?! А якби я зумів розгадати - скажіть, хто б мені це пробачив?!" (Василь Слапчук)

        Валентина Сергіївна народилася у селищі Локачі на Волині. Закінчила Затурцівську середню школу, філологічний факультет Київсього державного університету ім. Т. Г. Шевченка та Київський інститут політології та соціального управління. З 1975 року працювала у пресі Волині та Львова, а також - на кафедрі теорії й практики радянської преси факультету журналістики Львівського державного університету ім. Івана Франка.
        Нині ювілярка - редактор відділу національного відродження обласної газети "Волинь-нова", де працює з 1982 року. Останні понад десять років вела факультатив із основ журналістики та керувала літературною студією "Гнідавське гроно" у Луцькій гімназії № 14.
        У 1992 році у видавництві "Відродження" (м. Дрогобич) вийшла друком її перша поетична збірка "Тінь сльози", яка стала перепусткою до Національної спілки письменників України. "Терновая хустка" - друга збірка поезій, яка побачила світ у видавництві "Надстир'я" (м. Луцьк) 1999 року й в обласному конкурсі "Краща книга року" здобула друге місце.
      Валентина Штинько нагороджена обласною журналістською премією ім. Полікарпа Шафети у галузі публіцистики, грамотою Верховної Ради України, почесним знаком Національної спілки журналістів України "Журналістська гідність", Золотою медаллю української журналістики, церковним орденом Почаївської Божої Матері.
        Вона є автором книг "Тінь сльози" (1992), "Терновая хустка" (1999), "Тернослов" (2008), "Наречена гетьманича" (2008), "Давай дружити" (2009). 



  До ювілею поетеси у відділі краєзнавчої роботи ВДОУНБ ім.Олени Пчілки діє виставка "Два крила Валентини Штинько: журналістика і поезія"









Немає коментарів:

Дописати коментар

75 років від дня народження А. О. Маренич (1949) – народної артистки України

Талановита волинська співачка Антоніна Олександрівна Маренич народилася 17 березня 1949 року. Любов до музики в маленької Антоніни зароджу...